Artiklar med etiketten Ludwig von Mises

I detta oerhört vackra tal från 1956 hyllar Friedrich A. Hayek sin mentor och vän Ludwig von Mises. Det är svårt att med en beskrivning göra det rättvisa. Klicka i stället på länken!

Läs

Ludwig von Mises vacklade aldrig i sin övertygelse om värdet av frihet. Inte ens när nationalsocialismen var på frammarsch i Österrike under 30-talet lät Mises sig skrämmas till tystnad. I detta utdrag ur förordet till den nya översättningen av Ludwig von Mises mästerverk Human Action berättas historien om när Mises med nöd och näppe undkom Hitler.

Läs

Varför nöja sig med att tala vagt om tre vise män som ingen känner till, när det finns visa män med både namn, historia och läsvärda verk? Här introducerar vi några visheter från tre av den österrikiska skolans vise män: Carl Menger, Ludwig von Mises och Murray Rothbard.

Läs

”Det var ur sin omtanke om människor som han hämtade sin kraft. Det är den som förklarar varför han så skarpt försvarade friheten mot alla dess motståndare. Det var inte för att han var en arg gammal man som inte kunde tolerera att människor hade andra åsikter, utan för att han visste hur mycket bättre människor fick det av marknadsekonomi.”

Läs