Cospaia fyller halvår

post-thumb

Idag den 11 februari är det sex månader sedan vi lanserade Cospaia.se, Sveriges nya hem för fred, frihet, kärlek och sund ekonomi. Eller, som vi skrev då, en samlingsplats “till radikalt försvar av friheten och marknadsekonomin, samt för sanningssökande kring ekonomiska samband”.

Under det gångna halvåret har vi publicerat en mängd artiklar, alltid på tisdagar och fredagar. Nästan alla artiklar är nyskrivna av Cospaias egna skribenter, men vi har också publicerat flera översättningar av viktiga och inspirerande texter. Ibland dem finns en översättning av Murray Rothbards Statens anatomi, som vi ger ut kapitelvis. Vi står också, genom Benjamin Juhlins försorg, bakom översättningen av Ludwig von Mises storverk Mänskligt handlande (utgiven av Timbro och finns att köpa på bl a Adlibris).

De ämnen vi har diskuterat i såväl artiklar som böcker är framför allt frihet och ekonomi, våra kärnämnen. Frihet är förstås evigt aktuellt, men att ha en sund ekonomisk förståelse är nära sammankopplat med frihetsbegreppet: ekonomisk teori påtalar hur världen faktiskt fungerar, vilket är nödvändigt för att förstå vad frihet innebär och hur den kan se ut i verkligheten. Frihet och ekonomi är alltså två sidor av samma mynt.

Frihet utan ekonomi blir ofta utopisk, vilket i verkligheten mycket väl kan leda till raka motsatsen i form av dystopisk diktatur. Det är det som skiljer oss från i stort sett alla andra självutnämnda frihetsrörelser: den frihet vi förespråkar är absolut men också informerad av sund ekonomisk kunskap. Den är, med andra ord, realistisk.


Cospaias veckobrev

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev, Budkavlen.


Vi skickar ut Budkavlen varje fredag morgon. Det innehåller de senaste artiklarna som publicerats på cospaia.se.