Rapport från Liberty Internationals World Conference i Madrid

post-thumb

Liberty International höll sin årliga världskonferens i Madrid 16-19 augusti. Den USA-baserade men globala libertarianska organisationen Liberty International, som tidigare hette International Society for Individual Liberty (ISIL), har hållit liknande konferenser (World Conferences) i hela världen under de senaste fyra decennierna.

Även om organisationen idag är relativt okänd var den en gång i tiden bland de första och största. Murray Rothbard, Ron Paul och Milton Friedman tillhör skaran tidigare talare på världskonferenserna. 1986 hölls Liberty Internationals världskonferens i Stockholm, vilket fortfarande är den enda världskonferens som mött protestdemonstration från vänstern (jo, faktiskt). Sedan några år har Liberty International stärkt sin profil och sitt avtryck i den globala libertarianska rörelsen genom utomordentliga världskonferenser i Ulan Bator i Mongoliet, Medellin i Colombia och Tbilisi i Georgien. Organisationen driver också ett antal projekt som t ex Language of Liberty Camps, Project Arizona och Libertarian Solutions.

Denna 37:e världskonferens var på temat “Prosperity and longevity through liberty” och hölls i de traditionstyngda lokalerna i Ateneo de Madrid i centrala Madrid – bara ett stenkast från parlamentsbyggnaden. Talarna diskuterade allt från Star Trek, artificiell intelligens och Bitcoin till Nordkorea, vad vi kan lära oss av Reagans presidentskap och politiseringen av universiteten.

Själv höll jag en presentation den sista konferensdagen med titeln “Sound libertarianism requires sound economics”. Presentationen spelades in och kommer så småningom att läggas upp på Liberty Internationals YouTube-kanal.

Ungefär 150 personer från åtminstone ett par dussin olika länder - USA, Indien, Danmark, Polen, Brasilien, Colombia, Venezuela och många fler - deltog i konferensen, varav ett stort antal studenter på speciella stipendier. Det var en mycket lyckad konferens med bra balans på det varierade innehållet samt mellan presentationer och möjligheter att nätverka på fikapauser och måltider. (Och givetvis en del festande på stan in på småtimmarna.) Enligt traditionen erbjöds också möjlighet att se Madrid med omnejd i speciellt anordnade guidade turer före konferensen.

Nästa världskonferens kommer att hållas i Dallas, Texas, i november 2024.

Nedan några bilder från konferensen.

Ken Schoolland, vice-ordförande för Liberty International och författare till The Adventures of Jonathan Gullible: A Free Market Odyssey, talade om migration.

Silicon Valley-entreprenören John Dana Chisholm talade om artificiell intelligens och relationerna mellan USA och Kina

Liberty Internationals president Jacek Spendel håller tal på VIP-middagen.

Dan Mitchell jämförde Reagans presidentskap med Biden och Trump


Cospaias veckobrev

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev, Budkavlen.


Vi skickar ut Budkavlen varje fredag morgon. Det innehåller de senaste artiklarna som publicerats på cospaia.se.