Mörkast innan gryningen: Gott nytt år från Cospaia

post-thumb

Vikingarna lär ha myntat stävet att “Det är som mörkast innan gryningen”. Betydelsen är att det finns anledning att vara hoppfull. Eller, med ett senare stäv, “hoppet är det sista som överger människan”. Men det vikingska stävet ger i sig hopp om att saker och ting blir bättre. Även om det för tillfället inte ser så ljust ut.

Det är viktigt att ha tingens naturliga ordning, för att inte tala om kretslopp, i åtanke så här de mörkaste dagarna på året. För även om natten för tillfället är lång så går vi mot ljusare tider. Detta gäller också på längre sikt: 2022 var ytterligare ett skitår med fortsatt pandemi, en begynnande ny världsordning, omfattande och storskalig censur, en alltmer inflytelserik neomalthusianism, samt löften (hot?) om att vi framöver ska livnära oss på insekter. Det är lätt att tappa gnistan.

Så är inte fallet på Cospaia! Vi vet att det är som mörkast innan gryningen och att frihetens idéer är en odödlig låga som blossar upp så fort den ges andrum och näring. Vårt uppdrag är att sörja för denna låga och ge den näring. Trägen vinner, som det heter. Och ensam är stark.

Vi kommer att fortsätta att utan förbehåll producera och publicera texter och memer med frihetens budskap och sund ekonomi. 2023 är endast början.

För oss ser framtiden utan tvekan ljusare ut än den senaste tidens mörker. Kanske kommer vi under nästa år se gryningen för en ny frihetsera? Vi hoppas och tror att det är så. Och kommer att göra vad vi kan för att hjälpa den på traven.

Gott Nytt År!


Cospaias veckobrev

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev, Budkavlen.


Vi skickar ut Budkavlen varje fredag morgon. Det innehåller de senaste artiklarna som publicerats på cospaia.se.