Gott nytt frihetsår 2022

post-thumb

Sällan har väl i vår tidsålder så många längtat efter att ett år ska ta slut så vi kan ta nya tag och börja på nytt. Visserligen är det många som varje år lovar sig själva att bli bättre människor, att hålla sig till strikta dieter, ta sig till gymmet eller ut på joggingspåret med jämna mellanrum, osv. Men allt som oftast handlar det om att förändra sina personliga vanor. Nu, när 2021 äntligen är slut, handlar det om att börja på nytt på samhällelig nivå, att stryka ett streck över det gångna skitåret och därmed, förhoppningsvis, också pandemin och, inte minst, den politik som pandemin använts för att driva igenom.

Många frihetsvänner tappade hoppet och gnistan under pandemin. Det är inte så konstigt med tanke på alla stollerier som plötsligt blev normalt. George Orwell har aldrig varit så mitt i prick som när politiker världen över ivrigt skjuter myggor med kanon. Lockdowns, vaccinpass för att tillåtas vara bland folk, stängda gränser. Mycket skit. Och snabbt gick det.

Men det är alltid som mörkast precis i gryningen. Vi på Cospaia hyser stora förhoppningar om att 2022 kommer att bli mycket bättre än 2021. Förvisso är det valår, vilket alltid för med sig en massa knas, men pandemin är i det närmaste över och därmed får vi möjlighet att blicka tillbaka och hålla politikerna ansvariga för de hyss de sysslat med. Sverige klarade sig förhållandevis bra, men inte utan att både regering och opposition föreslog och genomförde orimliga begränsningar av våra friheter. De bör ställas till svars för detta. Kanske är tjära och fjädrar en alltför föråldrad metod, men den skulle kanske vara lämplig i det här fallet?

Hur som helst så betyder ett nytt år enorma möjligheter. Inte minst för friheten. Vi är hoppfulla och arbetar oförtrutet vidare. Fortsätt att följa oss under 2022.


Cospaias veckobrev

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev, Budkavlen.


Vi skickar ut Budkavlen varje fredag morgon. Det innehåller de senaste artiklarna som publicerats på cospaia.se.