Per Bylund föreläser på Mises University

post-thumb

I förra veckan anordnades Mises University på det amerikanska Misesinstitutets campus i Auburn i Alabama. “Mises U” är världens främsta utbildning i österrikisk ekonomi och har hållits varje sommar sedan 1986. Under en hel vecka föreläser de främsta tänkarna inom österrikisk ekonomi på en mängd ämnen ur österrikiskt perspektiv. Föreläsningarna täcker allt från grundläggande begrepp och praxeologi till applikationer inom företagsekonomi och Big Tech.

Liksom förra året var Cospaias Per Bylund en av föreläsarna. Han höll en föreläsning med titeln “Austrian Economics in Business” om hur österrikisk ekonomi kan och bör användas av och inom företag. Den föreläsningen kan ses här:

Pers andra föreläsning var om hans bok från 2016, The Seen, the Unseen, and the Unrealized: How Regulations Affect Our Everyday Lives, vilken diskuterar hur en marknadsekonomi fungerar och hur regleringar har vittgående implikationer för både marknadsprocessen och hur vår vardag ser ut. Den föreläsningen kan ses här:

Mises University anordnas varje år i juli av Misesinstitutet i Auburn i Alabama. Deltagande studenter får utöver veckans föreläsningar gratis måltider och boende, men får själva stå för resa till/från Auburn. De har också möjlighet att delta i det muntliga provet som avslutar utbildningen, där de tre bästa studenterna får $2500, $1500 respektive $750 i pris. Den som är intresserad kan ansöka från Misesinstitutets hemsida mises.org.


Gilla, dela och kommentera gärna på Twitter


Cospaias veckobrev

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev, Budkavlen.


Vi skickar ut Budkavlen varje fredag morgon. Det innehåller de senaste artiklarna som publicerats på cospaia.se.