Vi kompromissar inte: En kort betraktelse av den svenska libertarianismens tillstånd

post-thumb

Det är lika bra att säga det som det är: Det går dåligt för svensk libertarianism. Den allmänna opinionen är helt oense med oss. För att finna en tid då ofrihet var mer eftertraktat än nu får man gå tillbaka till träldomen. Vi som vill ha total frihet och hoppas på avskaffandet av den svenska staten är till och med färre än de som tror att 5G orsakar covid-19.

Det är helt enkelt tufft just nu. Lockelsen att kompromissa och göra avkall på våra principer är därför stor. Liksom att bara ge upp helt och hållet och ägna sitt liv åt något annat än den här politiska idén.

Det är förståeligt. Ingen kan klandra oss för det. Men tänk den radikala tanken att vi inte gör det – att vi inte ger upp, att vi inte kompromissar, att vi inte överger våra ideal. Tänk vilken kraft som ryms häri. Att vi var så övertygade om frihetens värde att vi inte ens när det var som tuffast övergav vår position. Ingenting kan vara större än det.

Med den kraften tror jag vi kan åstadkomma en rörelse för frihet som kan skaka om detta land. En rörelse för frihet som framför ett enkelt men radikalt budskap: människor ska få vara fria, få behålla allt de skapat och ingen ska få sätta sig över dem.

---------------------

Foto av Sadan Ekdemir från Unsplash.


Gilla, dela och kommentera gärna på Twitter


Cospaias veckobrev

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev, Budkavlen.


Vi skickar ut Budkavlen varje fredag morgon. Det innehåller de senaste artiklarna som publicerats på cospaia.se.